Kattotiilet - perinnekattotiili

Laadukkaat kattotiilet Hämeen Kattomiehet Oy:ltä.

Olemme valmistaneet saneeraus- ja uudisrakentamiseen tarkoitettua kattotiiltä jo 20 vuotta – tiilet on varta vasten kehitetty suomalaisiin olosuhteisiin. Perinnekattotiili on vanhojen kattotiilien näköinen ja oloinen, sen harjarakenne ja -ulkonäkö vastaavat täysin vanhoja tiilikattojen harjoja. Nykyaikaiset tekniset kestävyysominaisuudet yhdistyvät perinteisen kattotiilen profiiliin ja kokoon. Perinnekattotiili - ainutlaatuinen saneeraukseen ja uudisrakentamiseen tarkoitettu kattotiili.

Tyylikkäät perinteiset kattotiilet

 • Perinnekattotiili on kotimainen tuote, joka valmistetaan Ikaalisissa.
 • Valmistustekniikka on nykyaikainen ja kattotiili täyttää VTT:n vaatimukset.
 • Kattotiilien pieni koko ja profiilin muoto tekevät katosta ajattoman.
 • Katosta tulee vanhahtava, hyvännäköinen ja kestävä.
 • Perinnekattotiiltä käytetään myös museoviraston kohteissa.

Tyylikkäät kattotiilet vanhaa tyyliä kunnioittaen

Perinnekattotiili on hyvännäköinen ja kestävä kattomateriaali, josta rakentuu tyylikäs ja ryhdikäs tiilikatto. Kattotiilet ovat kevyempiä ja pienempiä kuin nykyaikaiset standarditiilet. Pienen tiilikoon ansiosta katon rakenteet ja katto näyttävät kevyeltä ja elävältä, aivan kuten entisaikojen kauniit tiilikatot.

Kattotiilet on läpivärjätty

Perinnekattotiilet on läpivärjätty rautaoksidilla, joten väritakuu on voimassa niin kauan kuin tiili on katolla. Läpivärjäystekniikan ansiosta kattotiili on matta ja sen pinnassa on eloa. Jos tiilipinta likaantuu, katon pesu palauttaa katon väriloiston. Kattotiilet sulautuvat kattoon saumattomasti – ne ovat uuden näköisiä, mutta vanhahtavan oloisia.


Värisävyt

 • tiilenpunainen
 • tummanpunainen

Perinnekattotiiltä löytyy kahdessa varastosävyssä tiilenpunainen ja tummanpunainen. Muita värejä, kuten tumman- tai vaaleanharmaita, mustaa tai ruskeaa saa tilauksesta.


Tekniset tiedot

 • koko 335 x 263
 • hyöty 300 x 240
 • paino noin 2,5 kg/kpl
 • neliöpaino noin 35kg/m² (minimiladonnalla)
 • menekki 14-16 kpl/m²


Perinnekattotiilet on valmistettu mahdollisimman pienellä neliöpainolla lujuuden kuitenkaan kärsimättä. Kattotiilet sopivat vanhoillekin ruoteille, joiden ruodeväli on alle 300 mm. Tiilet on suunniteltu niin, että ne täyttävät nykyaikaiset kestävyysvaatimukset ja että niiden ulkomuoto tuo mieleen vanhan ajan tiilikatot.

Perinnekattotiilien valmistus ja myynti

Hämeen Kattomiehet on valmistanut perinnekattotiiliä jo 20 vuoden ajan. Kokemus, laadukkaat materiaalit ja ammattitaito takaavat kestävän lopputuloksen - perinnekattotiili on suunniteltu kestämään suomalaisissa sääolosuhteissa isältä pojalle.

Perinnekattotiili on suomalainen tuote
Perinnekattotiili on sataprosenttisesti kotimainen tuote. Kattotiilet valmistetaan Ikaalisissa kotimaisista raaka-aineista kotimaisella työllä ja osaamisella. Valmistustekniikka on nykyaikainen ja tiili täyttää kaikki VTT:n asettamat vaatimukset. Kattotiili on läpivärjätty, joten sen pinta ei hilseile ja tiili säilyttää aina värinsä luonnollisesta kulumasta huolimatta.

Perinnetiilikatto on pitkäikäinen sijoitus, joka nostaa talosi arvoa. Se on hyvännäköinen, kestävä ja turvallinen katto, jonka ulkonäkö henkii vanhoja tiilikattoja. Luonnonläheisenä ja ympäristöystävällisenä materiaalina kattotiilet sopivat erinomaisesti suomalaiseen maisemaan.

Tiedustelut ja yhteydenotot
040 535 4569
-

Voit ottaa myös yhteyttä lomakkeella »

Hämeen Kattomiehiltä myös laadukkaat peltikatot sekä katon asennus.

Hämeen Kattomiehet Oy

Palinperäntie 1026, 39530 IKAALINEN